Hlavní obsah

Transgender lidé jsou mi bytostně odporní, řekl Zeman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ačkoliv prezident Miloš Zeman chápe homosexuály, míní, že jejich sexuální orientace je interní věc. Nejrůznější pochody těchto menšin považuje za povyšování se nad ostatní. Kdyby byl mladší, uspořádal by v Praze prý v této souvislosti demonstraci heterosexuálů. Řekl také, že lidé, kteří si nechají přeoperovat pohlaví, se „dopouštějí trestného činu sebepoškozování” a jsou mu bytostně odporní.

Zeman v Partii - Transgender, ti jsou mně opravdu bytostně odporníVideo: CNN Prima News

 
Článek

„Jestliže je někdo příslušník té či oné sexuální menšiny, tak je to jeho interní věc. Když demonstruje, že má tuto orientaci, tak se vyvyšuje nad ostatní. Kdybych byl trochu mladší, tak zorganizuji obrovskou demonstraci heterosexuálů v Praze. A budou nás miliony. A svezu autobusy a vlaky všechny heterosexuály, aby bylo vidět, jak je to nesmyslné. Je nesmyslné, když, ať už jako sexuální menšiny, nebo většiny, demonstrují, protože je to přece jejich velmi intimní záležitost,” prohlásil v nedělní Partii na Primě emotivně prezident Zeman.

Zemanových urážek transgender lidí si všimli v zahraničí

Zahraniční

Zeman to řekl v návaznosti na debatu ohledně kontroverzního zákona, který minulý týden schválil maďarský parlament, a jenž zakazuje šíření obsahu zobrazujícího homosexualitu mezi dětmi. VětšinaEvropské unie zákon odsoudila, Česko ne.

Přestože prezident nebyl v této věci téměř kritický, kritiku k jedné z menšin si neodpustil.

„Dneska jsem nebyl moc urážlivý. Dovedu pochopit homosexuály, lesbičky. Koho ale vůbec nechápu, tak jsou transgender lidé. Jestliže si necháte přeoperovat pohlaví, tak se dopouštíte trestného činu sebepoškozování. Tito lidé jsou mně opravdu bytostně odporní,” pustil se do této skupiny populace Zeman.

Být transgender není porucha, rozhodla Světová zdravotnická organizace

Svět

Sebepoškozování trestný čin není

Sebepoškozování není trestným činem. Každý má právo nakládat se svým tělem, jak uzná za vhodné.

Sebepoškozování se ale může stát tématem trestního řízení v případě pachatele, který k tomu někoho dalšího navádí, případně dokonce nutí. V případě fatálního vývoje takového incidentu může pachateli hrozit v základní sazbě až tříleté vězení za účast na sebevraždě.

Podobně je trestné jednání, které k sebepoškozování může vést, zde se jedná například o sexuální zneužívání a týrání.

Do světa translidí zve série Trans*

Film

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám